Skip to content

Vergoedingen osteopaat

Vergoed vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van je pakket. De osteopaat is aangesloten/geregistreerd bij een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging voor osteopathie.

Vergoeding osteopaat

Een aantal verenigingen komen daarvoor in aanmerking, waaronder de drie meest bekende: de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF), het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Gezondheidszorgvergoedingen gelden met name voor registers. De verenigingen zijn bedoeld voor de professionals. Er is dus een scheiding om belangenverstrengeling te voorkomen. Zo hebben de NVO en het register NRO een duidelijke scheiding. VGZ, Univé, National Academic, Promovendum, Besured, ZEKUR, IZZ en IZA stellen de aanvullende voorwaarde dat de osteopaat ook is opgenomen in de zorgzoeker/zorgvinder/zorggids van de desbetreffende verzekeraar.

Let op: Hoewel de informatie op deze pagina’s met zorg is samengesteld dien je altijd  jouw zorgverzekeraar om bevestiging te vragen.