Skip to content

Wat doet een fysiotherapeut?

Waar kan een fysiotherapeut je bij helpen?

Expertises

De psychologen van Lijf & Pysche kunnen je helpen onder andere bij de volgende klachten: angsten, fobieën, onzekerheid, eenzaamheid, trauma’s, rouw, depressie, stress, slaapproblemen, onzekerheid, vermoeidheid, hoog gevoeligheid, moeite met afvallen (of andere eetproblematiek), relatieproblemen. 

De fysiotherapeut kan de fysieke toestand beoordelen om problemen te diagnosticeren en een behandelplan op te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van advies, behandeltechnieken en het doen van oefeningen.

Werkwijze
Je kunt direct contact met ons opnemen voor een afspraak of eerst een verwijzing vragen aan je huisarts. Dat laatste kan er misschien voor zorgen dat het intakegesprek, dat iets langer duurt, toch als een enkele sessie wordt gerekend. Bij de intake onderzoeken we je klacht en geven aan wat we eraan kunnen doen en hoelang het ongeveer gaat duren.

Multidisciplinair
Vaak gaan lichamelijke en psychische klachten samen. De inzet van een psycholoog kan de fysieke klachten positief beïnvloeden. Ook kan de inzet van een diëtist een mooie bijdrage leveren, bijvoorbeeld bij overgewicht. Running Therapy kan een waardevolle aanvulling zijn op het werk van de fysiotherapeut door verantwoord bewegen en conditieopbouw.

Gebruikte methoden
Lijf& Psyche maakt gebruik van de volgende methodes: Oefentherapie, massagetherapie, manuele therapie, dry needling, sportfysiotherapie, medical taping, longrevalidatie, fysio-fitness, valpreventie